It is currently July 23rd, 2024, 2:38 am

Problem about refreshing Rainmeter.

Get help with creating, editing & fixing problems with skins
User avatar
Kruggernaut
Posts: 11
Joined: June 14th, 2010, 7:33 pm
Location: Santiago, Chile

Problem about refreshing Rainmeter.

Post by Kruggernaut »

Hi there, I have just a simple question ..

[PROBLEM]
To update the content of a gadget in Rainmeter, you have to right click it and select "Refresh All".
Is there a way to do that via code/console/etc?

[DETAILS]
I'm currently writing a C# app that takes the Autor and Song Name from Windows Media Player, and place them in a TXT.
A TXT who is readed by a WMP Rainmeter Gadget in order to display that info, along with the usual "STOP", "PLAY", "CLOSE" buttons. (I don't need links to actual functioning WMP gadgets. Unless they show the info I'm requesting for.)

Sorry about the bad english.
Greetings from Chile. :D
User avatar
smurfier
Moderator
Posts: 1931
Joined: January 29th, 2010, 1:43 am
Location: Willmar, MN

Re: Problem about refreshing Rainmeter.

Post by smurfier »

Well, there's the !RainmeterRefresh bang. You can refresh all configs with !RainmeterRefresh *
GitHub | DeviantArt | Tumblr
This is the song that never ends. It just goes on and on my friends. Some people started singing it not knowing what it was, and they'll continue singing it forever just because . . .
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 22649
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Problem about refreshing Rainmeter.

Post by jsmorley »

!RainmeterRefresh can be used to refresh an individual skin or all.

Also:

"C:\Program Files\Rainmeter\Rainmeter.exe !RainmeterRefreshApp"

That command line (assuming the location of Rainmeter.exe) will refresh the entire Rainmeter application.
User avatar
Kruggernaut
Posts: 11
Joined: June 14th, 2010, 7:33 pm
Location: Santiago, Chile

Re: Problem about refreshing Rainmeter.

Post by Kruggernaut »

jsmorley wrote: "C:\Program Files\Rainmeter\Rainmeter.exe !RainmeterRefreshApp"
That ... it's what I'm talking about! :0
Thank you. Now I can execute that command every time my app detects a new song being played.

Other ways to refresh Rainmeter, will still be appreciated.


[EDIT]
It doesn't work :( " Unkown !bang: !RainmeterRefreshApp "
But other !bang commands works fine. Maeby is the Rainmeter version?
Let me check ...

[EDIT2]
!RainmeterRefresh * works fine, and fill my needs. Thanks to every one for the help.
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 22649
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Problem about refreshing Rainmeter.

Post by jsmorley »

Kruggernaut wrote: That ... it's what I'm talking about! :0
Thank you. Now I can execute that command every time my app detects a new song being played.

Other ways to refresh Rainmeter, will still be appreciated.


[EDIT]
It doesn't work :( " Unkown !bang: !RainmeterRefreshApp "
But other !bang commands works fine. Maeby is the Rainmeter version?
Let me check ...

[EDIT2]
!RainmeterRefresh * works fine, and fill my needs. Thanks to every one for the help.
You need the new 1.2 of Rainmeter to use !RainmeterRefreshApp
User avatar
Chewtoy
Moderator
Posts: 995
Joined: June 10th, 2009, 12:44 pm
Location: Sweden

Re: Problem about refreshing Rainmeter.

Post by Chewtoy »

I'm sure WMP users would like to have that app of yours.
I don't think they have that luxuary yet. So if you would share it, I'd bet they'd be happy.
I don't think, therefore I'm not.
User avatar
Kruggernaut
Posts: 11
Joined: June 14th, 2010, 7:33 pm
Location: Santiago, Chile

Re: Problem about refreshing Rainmeter.

Post by Kruggernaut »

Chewtoy wrote:I'm sure WMP users would like to have that app of yours.
I don't think they have that luxuary yet. So if you would share it, I'd bet they'd be happy.
Yea, about that ... I ran into a few problemas with the code. So, I'm starting over. With a different approach this time.

If the code works, trust me. I will post it. ;)


PD: It's 'whit' or 'with' ?
User avatar
Chewtoy
Moderator
Posts: 995
Joined: June 10th, 2009, 12:44 pm
Location: Sweden

Re: Problem about refreshing Rainmeter.

Post by Chewtoy »

Ah well. Take your time to make what you feel proud of and making it work.
I'm just saying when you're done and feel like you want it out there, wmp-users will probably be happy. :)

It's 'with' if you're refering to synonyms of 'along' and 'together'. 'Whit' is a very small amount of something, like 'shed' or 'iota'.
I don't think, therefore I'm not.