It is currently October 26th, 2021, 5:40 pm

how do i unload a skin or all skins?

Get help with installing and using Rainmeter.
SilverAmd
Posts: 2
Joined: August 27th, 2021, 8:44 am

how do i unload a skin or all skins?

Post by SilverAmd »

i have a small 1920x480 additional monitor to display system infos.
i have created a skin and i wanted to unload it completely.
but nowhere in the options i can find a possibility.
how do you unload all skins and layouts?
i have now done it this way.
I have created a new skin with only a 1920x480 black background image.
and i load this skin and its layout whenever i want to deactivate all other skins.
i have created a main skin with 165 skins and it's a pain to close them all one by one.
even if you added a small show on hover close button on each skin.
User avatar
SilverAzide
Rainmeter Sage
Posts: 1632
Joined: March 23rd, 2015, 5:26 pm

Re: how do i unload a skin or all skins?

Post by SilverAzide »

SilverAmd wrote: October 13th, 2021, 6:21 pm i have a small 1920x480 additional monitor to display system infos.
i have created a skin and i wanted to unload it completely.
but nowhere in the options i can find a possibility.
how do you unload all skins and layouts?
i have now done it this way.
I have created a new skin with only a 1920x480 black background image.
and i load this skin and its layout whenever i want to deactivate all other skins.
i have created a main skin with 165 skins and it's a pain to close them all one by one.
even if you added a small show on hover close button on each skin.
There no way to unload ALL skins with a single command, but to unload one skin, use !DeactivateConfig:
https://docs.rainmeter.net/manual/bangs/#DeactivateConfig

If you have a group of skins and want to unload them all, give them a common group name, then use !DeactivateConfigGroup:
https://docs.rainmeter.net/manual/bangs/#DeactivateConfigGroup
Gadgets Wiki GitHub More Gadgets...
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 13346
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: how do i unload a skin or all skins?

Post by balala »

SilverAmd wrote: October 13th, 2021, 6:21 pm how do you unload all skins and layouts?
As I see you have a few notion problems.
For instance what do you mean by "i load this skin and its layout"? Have you created a layout containing only this skin? By default the skins don't have "associated" layouts.
Or what by "i have created a main skin with 165 skins"? Have you created a layout, containing those 165 skins? If you did, I say just an OMG! Activating 165 skins by one?
However besides SilverAyide's advice with creating a group of configs and deactivating this group (a good solution if the group can be created), another solution would be to create a layout, which doesn't contain any skin and would load that one whenever I want to unload all skins.