It is currently December 8th, 2022, 12:13 am

[Solved] Cant change text editor

Report bugs with the Rainmeter application and suggest features.
User avatar
JamesAC
Developer
Posts: 318
Joined: July 14th, 2009, 5:57 pm

[Solved] Cant change text editor

Post by JamesAC »

I seem to be unable to change the config editor through the Rainmeter.ini

With no "configeditor=" statement in the file the default, notepad is used. As soon as I add the line with the path for Notepad++ the file is not loaded at all when i click the "edit skin" option :(

Any help would be greatly appreciated
Thanks in advance

EDIT: Just realised this should probably go in the help section.
+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++
Quis custodiet ipsos custodes?
User avatar
Chewtoy
Moderator
Posts: 995
Joined: June 10th, 2009, 12:44 pm
Location: Sweden

Re: Cant change text editor

Post by Chewtoy »

JamesAC wrote:I seem to be unable to change the config editor through the Rainmeter.ini

With no "configeditor=" statement in the file the default, notepad is used. As soon as I add the line with the path for Notepad++ the file is not loaded at all when i click the "edit skin" option :(

Any help would be greatly appreciated
Thanks in advance

EDIT: Just realised this should probably go in the help section.
Just change so all .ini-files opens with notepad++ ?
Much easier..
I don't think, therefore I'm not.
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 22551
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Cant change text editor

Post by jsmorley »

JamesAC wrote:I seem to be unable to change the config editor through the Rainmeter.ini

With no "configeditor=" statement in the file the default, notepad is used. As soon as I add the line with the path for Notepad++ the file is not loaded at all when i click the "edit skin" option :(

Any help would be greatly appreciated
Thanks in advance

EDIT: Just realised this should probably go in the help section.
The format is a bit picky is all

ConfigEditor=""C:\Program Files\Notepad++\Notepad++.exe""

Notice the double double quotes...
User avatar
JamesAC
Developer
Posts: 318
Joined: July 14th, 2009, 5:57 pm

Re: Cant change text editor

Post by JamesAC »

Many thanks for your help

the double quotes worked
+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++
Quis custodiet ipsos custodes?
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 22551
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Cant change text editor

Post by jsmorley »

JamesAC wrote:Many thanks for your help

the double quotes worked
My pleasure.