It is currently November 25th, 2020, 2:51 pm

Gadgets 5.5.1 - inspired by AddGadgets.com Sidebar Gadgets

Post your work-in-progress and completed skins to share and discuss.
User avatar
SilverAzide
Posts: 1002
Joined: March 23rd, 2015, 5:26 pm

Re: Gadgets 5.5.1 - inspired by AddGadgets.com Sidebar Gadgets

Post by SilverAzide »

raiguard wrote: October 16th, 2020, 2:01 am I actually have an AMD machine now, if you want a tester. I switched from Intel to AMD back in March.
Oh, awesome! I'll be sure to ping you when I'm ready. Thanks for the offer!!! :thumbup:
Gadgets Wiki GitHub More Gadgets...
Yvese
Posts: 3
Joined: September 12th, 2011, 9:51 pm

Re: Gadgets 5.5.1 - inspired by AddGadgets.com Sidebar Gadgets

Post by Yvese »

1USMUS made an app for Ryzen that displays per-CCX temps ( scroll down for screenshots ). I think he utilizes Ryzen Master to read temps.

Not sure how doable it is since you don't have an AMD machine to easily test it but just wanted to let you know someone has found a way to accurately display Ryzen temps. His app only works for Zen 2 but that's for OCing. I don't think reading temps is restricted to just Zen 2 but then again I have no idea how any of this works lol.
User avatar
redorbroder
Posts: 5
Joined: September 14th, 2020, 8:54 am

Re: Gadgets 5.5.1 - inspired by AddGadgets.com Sidebar Gadgets

Post by redorbroder »

Hello SilverAzide!

I hope all is well with you.
Some days ago my bought license for Win7 Pro got revoked by M$!! WTF!
Then they launched a popup hell... and my theme was changed to black wallpaper and a white text down right corner saying the same!
Called M$ support and the person said Win7 is no longer supported, fine I said, I know that but I want to continue use Win7.
That's not possible she says!! You have to use Win10... I'm shocked by the way they forced me!
F*** it sounds almost like they broke some law doing that?

Anyway... what to do, I installed Win10!! Arghh!
So here I am some days later, lots of issues to be solved, getting settings as I like them.
Gadgets are back! YAY! I just love them! :D
Only problem I have is with the Network Meter.
It is stuck "Configuring" and I can't understand what's wrong.
My Ethernet Interface shows up but it won't stick.
Also installed NetMonitor service but no cigar...
Another issue is that I can't access anything through the config settings by clicking on the wrench.
The Network Meter settings open but I can't change anything in there?
This is the same with every Gadgets, it's not possible to change anyting, it just won't respond.

If you have the time I'd really appreciate any help on this.
Thanks and best regards,

redorbroder
User avatar
SilverAzide
Posts: 1002
Joined: March 23rd, 2015, 5:26 pm

Re: Gadgets 5.5.1 - inspired by AddGadgets.com Sidebar Gadgets

Post by SilverAzide »

redorbroder wrote: October 26th, 2020, 4:34 pm Hello SilverAzide!

I hope all is well with you.
Some days ago my bought license for Win7 Pro got revoked by M$!! WTF!
Then they launched a popup hell... and my theme was changed to black wallpaper and a white text down right corner saying the same!
Called M$ support and the person said Win7 is no longer supported, fine I said, I know that but I want to continue use Win7.
That's not possible she says!! You have to use Win10... I'm shocked by the way they forced me!
F*** it sounds almost like they broke some law doing that?

Anyway... what to do, I installed Win10!! Arghh!
So here I am some days later, lots of issues to be solved, getting settings as I like them.
Gadgets are back! YAY! I just love them! :D
Only problem I have is with the Network Meter.
It is stuck "Configuring" and I can't understand what's wrong.
My Ethernet Interface shows up but it won't stick.
Also installed NetMonitor service but no cigar...
Another issue is that I can't access anything through the config settings by clicking on the wrench.
The Network Meter settings open but I can't change anything in there?
This is the same with every Gadgets, it's not possible to change anyting, it just won't respond.

If you have the time I'd really appreciate any help on this.
Thanks and best regards,

redorbroder
Oh no! Sorry to hear you are having issues. Welcome to the world of Windows 10, LOL.... :D

It sounds like your problem is a common one that happened to many people when they upgraded to Windows 10. The problem that sometimes happens when upgrading is that your Documents folder loses some or all permissions, and you can't write to the folders. You can read, but not write. This is why skins will open, but any changes can't be saved. This is also why the Network Settings is stuck at "configuring" as well. You can test this by trying to create or edit a file in the C:\Users\<username>\Documents\Rainmeter\Skins\Gadgets folder. For example, right-click any skin and select Edit. Make a "fake change" to the file (e.g., add a space and remove it) and save the file. If you get a save error, this is a permissions issue and the cause of your problem.

First, try jsmorley's advice here: Rainmeter and Windows security.

If that doesn't work, you can try to explicitly grant yourself full control of all files and folders in your user folder. To do this, open Windows File Explorer (not Internet Explorer, but the file manager app) and navigate to the C:\Users folder. Right-click your user folder (the one with your username) and select Properties. On the Properties dialog, select the Security tab, and click the Advanced button. On the Advanced Settings window, on the Permissions tab, you'll see every account with permissions. Normally, this will be "SYSTEM", "Administrators", and your user account.

If your user account is missing from the permission entries list, click the Add button. Then:
  • Click the "select a principal" line and add your user account.
  • For the "type", select "Allow".
  • For "Applies to", select "This folder, subfolders, and files".
  • Click "Show advanced permissions" and select everything.
  • Click Ok.
If your user account is present in the permission entries list, select your account then click Edit.
  • For the "type", select "Allow".
  • For "Applies to", select "This folder, subfolders, and files".
  • Click "Show advanced permissions" and select everything.
  • Click Ok.
Finally, this is the important part: check the box "Replace all child object permissions..." and click the Apply button.

I don't know if the Home edition of Windows has all this stuff, but this is the way to do it with the Enterprise edition.

At some point (later, after you have the permissions fixed), open a Powershell prompt. Just do it one time, because sometimes you are asked if you want to allow Powershell to run. If so, allow it to run, then close the window. You don't have to do anything else... this is just to get Windows to know you want this to be allowed.
Gadgets Wiki GitHub More Gadgets...
User avatar
redorbroder
Posts: 5
Joined: September 14th, 2020, 8:54 am

Re: Gadgets 5.5.1 - inspired by AddGadgets.com Sidebar Gadgets

Post by redorbroder »

Hello SilverAzide!

Sorry for the late reply.
Thank you thank you thank you for the Gadgets suite!!
Days later... maany hours... all is back like I want it!
I kept text files with all your guiding from way back and I finally got it working! YAY!! :D
About Win10 Pro... what can I say! I've been on Win7 Pro for 10 years and the jump was like a loong and veeery cold icebath! :|
Been concentrating on how to get the basics working and I'm finally there, but what a mess it's been.
Three attempts installing from scratch, learning as I go along, now most is done, a new clone of complete OS disk made...
I have a bad feeling that the configuring (my fat fingers) will go wrong again...
Some new things seems great, some not so great, start menu and settings are very confusing.

Thanks for your support!
Best regards and stay safe ans healthy,
redorbroder
User avatar
SilverAzide
Posts: 1002
Joined: March 23rd, 2015, 5:26 pm

Re: Gadgets 5.5.1 - inspired by AddGadgets.com Sidebar Gadgets

Post by SilverAzide »

redorbroder wrote: October 29th, 2020, 3:43 pm Hello SilverAzide!

Sorry for the late reply.
Thank you thank you thank you for the Gadgets suite!!
Days later... maany hours... all is back like I want it!
I kept text files with all your guiding from way back and I finally got it working! YAY!! :D
About Win10 Pro... what can I say! I've been on Win7 Pro for 10 years and the jump was like a loong and veeery cold icebath! :|
Been concentrating on how to get the basics working and I'm finally there, but what a mess it's been.
Three attempts installing from scratch, learning as I go along, now most is done, a new clone of complete OS disk made...
I have a bad feeling that the configuring (my fat fingers) will go wrong again...
Some new things seems great, some not so great, start menu and settings are very confusing.

Thanks for your support!
Best regards and stay safe ans healthy,
redorbroder
Glad to hear you've got it all sorted! If you want a better Start menu, check out Start10 from Stardock. It's got a very nice Windows 7 style replacement menu to get things back to the way you like it, and even a nice "hybrid" one that is a mix of 7 and 10. :thumbup:

P.S.: I should have a new version of the Gadgets ready when the final Rainmeter 4.4.0 is released (keep an eye out on my GitHub site or on this forum, I'm not using DeviantArt anymore).
Gadgets Wiki GitHub More Gadgets...
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 11807
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: Gadgets 5.5.1 - inspired by AddGadgets.com Sidebar Gadgets

Post by balala »

SilverAzide wrote: October 29th, 2020, 7:43 pm P.S.: I should have a new version of the Gadgets ready when the final Rainmeter 4.4.0 is released
Why are waiting for as final release? In case of Rainmeter, betas are completely stable, there practically are no differences between a beta and a finaly release.
User avatar
SilverAzide
Posts: 1002
Joined: March 23rd, 2015, 5:26 pm

Re: Gadgets 5.5.1 - inspired by AddGadgets.com Sidebar Gadgets

Post by SilverAzide »

balala wrote: October 29th, 2020, 8:31 pm Why are waiting for as final release? In case of Rainmeter, betas are completely stable, there practically are no differences between a beta and a finaly release.
There are a lot of people who don't want to install beta versions, even though they are very stable, so I normally don't require users to use a beta version. The next version of the Gadgets will have 4.4.0-specific features in it, so the minimum required version will be 4.4.0 instead of 4.3.1.
Gadgets Wiki GitHub More Gadgets...
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 11807
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: Gadgets 5.5.1 - inspired by AddGadgets.com Sidebar Gadgets

Post by balala »

SilverAzide wrote: October 29th, 2020, 9:16 pm There are a lot of people who don't want to install beta versions, even though they are very stable, so I normally don't require users to use a beta version.
You probably are right, however doesn't make too much sense. They probably don't know Rainmeter betas are stable and work with no problems. Never encountered any problem with betas. But as said, yes, you probably are right.
User avatar
digidog
Posts: 4
Joined: November 9th, 2020, 12:52 am

Re: Gadgets 5.5.1 - inspired by AddGadgets.com Sidebar Gadgets

Post by digidog »

@SilverAzide

You have put the icing on my Windows 10 cake !!!! I have been holding on to Win 7-64 on all of my computers forever just because I loved the desktop AddGadgets.

In July, with a shiny new Ryzen 5 and B550 motherboard added to my F@H fleet, I was forced to use Win 10..... Leaving HWinfo sensors open on the edge of my screen ! LOL

I had toyed with the idea of using the "make windows 10 use gadgets again" software but my gut told me not to (I am old enough to remember 'Back Orifice')... A friend put me onto 'open hardware monitor' which was ok, but lacked many many features I had become used to (dependant on?).

Two days ago, in the wee hours, I stumbled upon your github page and started weeping tears of joy !
(ok really I just exclaimed "F*** YES! FINALLY!!" at the top of my lungs)

So, really I just wanted to say thank you thank you thank you and keep up the fantastic work.

Also, Having an AMD/Nvidia/B550 combo... if you would like me to test out new "fixes" or "ideas" I would be happy to help. I have read through this entire thread tonight and understand that you do not have a newer AMD machine to test with.

P.S. I also have quite a few ideas (not complaints or requests) if you are interested.

Cheers from Ontario Canada !!!! :great: :welcome: :17good