It is currently December 10th, 2018, 6:39 pm

Audio not working

Get help with installing and using Rainmeter.
AviusHD
Posts: 6
Joined: October 28th, 2015, 1:09 am

Audio not working

AviusHD » October 28th, 2015, 1:19 am

My visualizer isn't working. I use fountain of colors. I refreshed it. I've re-downloaded it multiple times. I've tried other visualizer's. Nothing working. Rainmeter isn't even showing up on my volume mixer. It worked before but I got a new HDD now it isn't.
User avatar
dgrace
Developer
Posts: 265
Joined: June 28th, 2014, 8:32 am
Location: Tokyo, Japan

Re: Audio not working

dgrace » October 28th, 2015, 3:45 am

Try going into Rainmeter Settings (right click, Rainmeter->Manage, pick Settings tab) and enable "Debug mode" and "Log to file" in the Logging section, then try refreshing the visualizer skin and post the log here.

dave
AviusHD
Posts: 6
Joined: October 28th, 2015, 1:09 am

Re: Audio not working

AviusHD » October 28th, 2015, 1:15 pm

NOTE (00:31:22.250) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini: Refreshing skin
DBUG (00:31:22.281) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini: Reading file: C:\Users\Raptor75\Documents\Rainmeter\Skins\Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini
DBUG (00:31:22.281) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini: Reading file: C:\Users\Raptor75\Documents\Rainmeter\Skins\Fountain of Colors\@Resources\Variables.inc
DBUG (00:31:22.281) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini: Reading file: C:\Users\Raptor75\Documents\Rainmeter\Skins\Fountain of Colors\@Resources\FountainOfColors.inc
DBUG (00:31:22.297) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini: Reading file: C:\Users\Raptor75\Documents\Rainmeter\Skins\Fountain of Colors\@Resources\Bands.inc
DBUG (00:31:22.297) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini: Reading file: C:\Users\Raptor75\Documents\Rainmeter\Skins\Fountain of Colors\@Resources\SkinRotation.inc
DBUG (00:31:22.312) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini: Reading file: C:\Users\Raptor75\Documents\Rainmeter\Skins\Fountain of Colors\@Resources\IndividualBarColors.inc
DBUG (00:31:22.312) : Reading file: C:\Users\Raptor75\AppData\Roaming\Rainmeter\Rainmeter.ini
ERRO (00:31:22.312) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.328) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [Standby]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.328) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio1]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.328) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio2]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.343) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio3]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.343) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio4]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.343) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio5]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.359) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio6]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.359) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio7]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.359) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio8]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.359) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio9]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.375) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio10]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.375) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio11]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.375) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio12]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.375) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio13]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.390) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio14]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.390) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio15]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.390) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio16]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.406) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio17]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.406) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio18]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.406) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio19]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.406) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio20]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.422) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio21]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.422) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio22]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.422) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio23]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.437) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio24]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.437) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio25]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.437) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio26]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.437) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio27]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.437) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio28]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.453) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio29]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.453) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio30]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.453) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio31]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.453) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio32]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.468) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio33]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.468) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio34]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.468) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio35]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.484) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio36]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.484) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio37]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.484) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio38]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.500) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio39]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.500) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio40]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.500) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio41]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.500) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio42]: Plugin: "AudioLevel" not found
ERRO (00:31:22.515) Fountain of Colors\Fountain of Colors.ini - [MeasureAudio43]: Plugin: "AudioLevel" not found
AviusHD
Posts: 6
Joined: October 28th, 2015, 1:09 am

Re: Audio not working

AviusHD » October 28th, 2015, 1:17 pm

dgrace wrote:Try going into Rainmeter Settings (right click, Rainmeter->Manage, pick Settings tab) and enable "Debug mode" and "Log to file" in the Logging section, then try refreshing the visualizer skin and post the log here.

dave
There you go. Posted on here.
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 18445
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Audio not working

jsmorley » October 28th, 2015, 1:38 pm

I would do two things:

1) Remove any copies of AudioLevel.dll from C:\Users\YourName\AppData\Roaming\Rainmeter\Plugins

2) Install the latest 3.3 beta of Rainmeter from http://rainmeter.net.
User avatar
dgrace
Developer
Posts: 265
Joined: June 28th, 2014, 8:32 am
Location: Tokyo, Japan

Re: Audio not working

dgrace » October 28th, 2015, 1:40 pm

It appears to be missing the plugin (AudioLevel.dll), or maybe it can't load it for some reason. Should be in c:/Program Files/Rainmeter/Plugins. Check and see if it's there maybe?

dave
AviusHD
Posts: 6
Joined: October 28th, 2015, 1:09 am

Re: Audio not working

AviusHD » October 28th, 2015, 1:48 pm

I go to rainmeter in my roaming files and there is no plugin files at all?
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 18445
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Audio not working

jsmorley » October 28th, 2015, 1:58 pm

No reason that there has to be, that is where 3rd-party plugins are kept, and perhaps you just never installed any.

The only thing that jumps out at me is your comment that you "replaced your HDD" and that is when the issue started. I'm wondering if you restored from a backup when you replaced the hard drive, and there is an "ownership" issue of some kind with one or more of the Rainmeter folders.

I would do this:

1) Get this utility that adds a "Take ownership" to Window's right-click menu.
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/add-take-ownership-to-explorer-right-click-menu-in-vista/
2) Install it. It's a simple script that makes a registry change.
3) Exit Rainmeter
4) Right-click on the follow folders and use the "Take ownership" menu item.

C:\Program Files\Rainmeter
C:\Users\YourName\Documents\Rainmeter
C:\Users\YourName\AppData\Roaming\Rainmeter

5) Re-install the latest Rainmeter 3.3 beta.
AviusHD
Posts: 6
Joined: October 28th, 2015, 1:09 am

Re: Audio not working

AviusHD » October 28th, 2015, 2:05 pm

I should of made myself more clear. When I meant replace my HDD. I factory reset it. So it was almost brand new. I didn't restore it at all I just started new with a clean Hard Drive. But I'm doing the Take Ownership right now. I will let you know if this helps!
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 18445
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Audio not working

jsmorley » October 28th, 2015, 2:08 pm

AviusHD wrote:I should of made myself more clear. When I meant replace my HDD. I factory reset it. So it was almost brand new. I didn't restore it at all I just started new with a clean Hard Drive. But I'm doing the Take Ownership right now. I will let you know if this helps!
Yeah, same difference really. If you re-installed Windows and then restored a previous backup of your files, not using just "copy", but some real backup / restore program like TrueImage, then it is possible to get "ownership" issues. It's worth a shot anyway.

"How often have I said to you that when you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth?"
- Sherlock Holmes: The Sign of Four (1890)