It is currently June 27th, 2019, 11:09 am

Rainmeter Shortcut

General topics related to Rainmeter.
PinDev
Posts: 25
Joined: April 26th, 2015, 11:37 am
Location: Earth

Rainmeter Shortcut

PinDev » April 26th, 2015, 11:46 am

Hi guys :welcome: :welcome: , just wondering

is it possible to load/unload rainmeter skin with shortcut?

Any idea? :???:
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 8320
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: Rainmeter Shortcut

balala » April 26th, 2015, 12:10 pm

I think with a Windows shortcut not, but with a button on another skin, yes:

Code: Select all

[MeterLoadUnload]
Meter=STRING
X=0
Y=0
Padding=15,5,15,5
FontColor=255,255,255
StringStyle=bold
FontSize=10
StringAlign=LEFT
FontFace=Segoe UI
Antialias=1
Text=Load/Unload
LeftMouseUpAction=[!ToggleConfig "illustro\Clock" "Clock.ini"]
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 19273
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Rainmeter Shortcut

jsmorley » April 26th, 2015, 12:13 pm

"C:\Program Files\Rainmeter\Rainmeter.exe" !ToggleConfig "ConfigName" "IniFileName.ini"

For example:

"C:\Program Files\Rainmeter\Rainmeter.exe" !ToggleConfig "JSMeter\System" "System.ini"
PinDev
Posts: 25
Joined: April 26th, 2015, 11:37 am
Location: Earth

Re: Rainmeter Shortcut

PinDev » April 26th, 2015, 12:15 pm

balala wrote:I think with a Windows shortcut not, but with a button on another skin, yes:

Code: Select all

[MeterLoadUnload]
Meter=STRING
X=0
Y=0
Padding=15,5,15,5
FontColor=255,255,255
StringStyle=bold
FontSize=10
StringAlign=LEFT
FontFace=Segoe UI
Antialias=1
Text=Load/Unload
LeftMouseUpAction=[!ToggleConfig "illustro\Clock" "Clock.ini"]
Well i already know load skin with another skin.

Thanks for reply :bow:
PinDev
Posts: 25
Joined: April 26th, 2015, 11:37 am
Location: Earth

Re: Rainmeter Shortcut

PinDev » April 26th, 2015, 12:19 pm

jsmorley wrote:"C:\Program Files\Rainmeter\Rainmeter.exe" !ToggleConfig "ConfigName" "IniFileName.ini"

For example:

"C:\Program Files\Rainmeter\Rainmeter.exe" !ToggleConfig "JSMeter\System" "System.ini"
Wooow :rofl:

Thanks :bow:

Work like a charm :D
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 8320
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: Rainmeter Shortcut

balala » April 26th, 2015, 12:19 pm

jsmorley wrote:"C:\Program Files\Rainmeter\Rainmeter.exe" !ToggleConfig "ConfigName" "IniFileName.ini"

For example:

"C:\Program Files\Rainmeter\Rainmeter.exe" !ToggleConfig "JSMeter\System" "System.ini"
Well, that's great, I had no idea about such a possibility. It seems that there's always something new to learn.
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 19273
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Rainmeter Shortcut

jsmorley » April 26th, 2015, 12:21 pm

balala wrote: Well, that's great, I had no idea about such a possibility. It seems that there's always something new to learn.
I do every day...
PinDev
Posts: 25
Joined: April 26th, 2015, 11:37 am
Location: Earth

Re: Rainmeter Shortcut

PinDev » April 26th, 2015, 12:24 pm

balala wrote: Well, that's great, I had no idea about such a possibility. It seems that there's always something new to learn.
Yeah, that's what make Rainmeter interesting :D
Maybe in the future Rainmeter can duplicate taskbar and explorer function.

or maybe replace entire windows UI, :-p

Who know
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 8320
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: Rainmeter Shortcut

balala » April 26th, 2015, 12:33 pm

jsmorley wrote:I do every day...
If even you do, what could we say?
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 8320
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: Rainmeter Shortcut

balala » April 26th, 2015, 12:34 pm

PinDev wrote:Maybe in the future Rainmeter can duplicate taskbar and explorer function.

or maybe replace entire windows UI, :-p
http://rainmeter.net/forum/viewtopic.php?p=67487#p67487