It is currently July 17th, 2019, 7:40 pm

Rainmeter Ping Plugin not working?

Help with creating, editing & fixing problems with skins
†Blade†
Posts: 24
Joined: May 11th, 2010, 7:43 am
Location: Wellington, OH

Rainmeter Ping Plugin not working?

†Blade† » May 11th, 2010, 8:00 am

Hi, this is my first post and actually my first time using Rainmeter and I am highly impressed. =)
I have seen many people using it and now that I am using it I can see why.
BUT I am having one minor issue, I have downloaded 4 ping skins and tried to make one myself and no matter what they all say ping = 0
I know my ping isn't 0 as I am running a windows sidebar gadget and it is saying 43 right now. Lol.
So I was wondering if anyone else was having these issues as well or know what I am doing wrong to fix it.
Down below I'll post up the 3 that I downloaded and aren't currently working.
I also will mention that I tried the 1.1 and now just installed the 1.2(beta) and to still no avail.
; Based on Simple Ping from flake ( http://customize.org/flake_x )

[Rainmeter]
Author=Analton
Update=1000

[Variables]
fontColor.Text=255, 255, 255, 160
bar.color=255, 255, 255, 50
graph.line1=255, 255, 255, 75
graph.line2=255, 255, 255, 37
FontName=Tahoma
FontHeight=8
AntiAlias=1
; Host!!!
Address=www.google.com
; Label!!!
Label=Time to #Address#:

[MeasurePing]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\PingPlugin
DestAddress=#Address#
UpdateRate=2

[MeterPing]
Meter=STRING
X=175
Y=10r
MeasureName=MeasurePing
fontSize=#FontHeight#
fontColor=#fontColor.Text#
StringAlign=RIGHT
Text="%1 ms"

[MeterPing.txt]
Meter=STRING
X=3
Y=0r
StringStyle=BOLD
fontSize=#FontHeight#
fontColor=#fontColor.Text#
StringAlign=LEFT
Prefix=#Label#

[MeterPing.graph]
Meter=Line
MeasureName=MeasurePing
X=30
Y=4
H=43
W=180
LineCount=1
LineColor=#graph.line1#
AntiAlias=1
AutoScale=1
; Hammer Ping

[Rainmeter]
Author=brianheston@gmail.com
Update=1000
MiddleMouseDownAction=!RainmeterRefresh #CURRENTCONFIG#

;Metadata added by RainBrowser
;http://rainmeter.net/RainWiki/index.php?title=Rainmeter_101#.5BMetadata.5D

[Metadata]
Name=
Config=
Description=
Instructions=
Version=
Tags=
License=
Variant=
Preview=

;End of added Metadata

[Variables]

AntiAlias=1
Target1=google.com

[Background]
Meter=IMAGE
SolidColor=0, 0, 0, 2
X=0
Y=0
H=10
W=110

[BackgroundWarning]
Meter=Image
SolidColor=255, 0, 0, 128
X=0
Y=0
H=10
W=110
Hidden=1

[MeasurePing1]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\PingPlugin
Timeout=5000
UpdateRate=60
TimeoutValue=0
DestAddress=#Target1#
IfBelowValue=1
IfBelowAction=!RainmeterShowMeter BackgroundWarning
IfAboveValue=0
IfAboveAction=!RainMeterHideMeter BackgroundWarning

[MeterPing1]
Meter=STRING
SolidColor=0, 0, 0, 0
X=0
Y=-2
H=10
W=110
MeasureName=MeasurePing1
FontColor=255,255,255,200
FontFace=Tahoma
FontSize=10
AntiAlias=1
Text=#Target1#: %1
[Rainmeter]
Author=Blade
Background=pingz.png
BackgroundMode=0
Update=1000

[MeasurePing]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\PingPlugin
DestAddress=www.google.com
UpdateRate=2

[MeterPing]
Meter=STRING
X=125
Y=7r
MeasureName=MeasurePing
FontColor=0, 0, 0, 120
StringStyle=BOLD
fontSize=10
StringAlign=RIGHT
FontFace=Bitstream Vera Sans
Text="%1 ms"

[MeterPing.txt]
Meter=STRING
X=3
Y=0r
FontColor=255,255,255,200
StringStyle=BOLD
fontSize=10
StringAlign=LEFT
FontFace=Tahoma
Prefix="ping..."
; "simple ping 1.0" by flake_x, visit / mail flake_x@yahoo.com // 2006-03-27-20:59
; - edit [MeterPing.txt] Prefix=........ / for name
; - edit [MeasurPing] DestAddress=......... / for adress
; to set your Simple_Ping up to work!
;

[Rainmeter]
Author=flake
Background=pingz.png
BackgroundMode=0
Update=1000

[MeasurePing]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\PingPlugin
DestAddress=www.yahoo.de
UpdateRate=2

;;
;; PING
;;

[MeterPing]
Meter=STRING
X=125
Y=7r
MeasureName=MeasurePing
FontColor=0, 0, 0, 120
StringStyle=BOLD
fontSize=10
StringAlign=RIGHT
FontFace=Bitstream Vera Sans
Text="%1 ms"


[MeterPing.txt]
Meter=STRING
X=3
Y=0r
FontColor=0, 0, 0, 120
StringStyle=BOLD
fontSize=10
StringAlign=LEFT
FontFace=Bitstream Vera Sans
Prefix="ping..."
†Blade†
Posts: 24
Joined: May 11th, 2010, 7:43 am
Location: Wellington, OH

Re: Rainmeter Ping Plugin not working?

†Blade† » May 12th, 2010, 1:19 am

*Bump*

Been almost a whole day and still no replies on this, I'm guessing this is over everyones head here as well? :\
User avatar
NeverOutofTune
Posts: 12
Joined: September 4th, 2009, 1:51 am

Re: Rainmeter Ping Plugin not working?

NeverOutofTune » May 20th, 2010, 4:20 am

I had the same results from a skin I wrote.

Not a skin problem but a problem with how http://www.google.com responds. Try http://www.yahoo.com instead and you will find that it works. I am guessing the ping plugin does a different kind of ping call than from a windows command line and http://www.google.com responds with 0 from the plugin call.

I just tested your fourth sample verbatim sans the background and it provide good results using www.yahoo.de.
Last edited by NeverOutofTune on May 20th, 2010, 5:06 am, edited 1 time in total.
†Blade†
Posts: 24
Joined: May 11th, 2010, 7:43 am
Location: Wellington, OH

Re: Rainmeter Ping Plugin not working?

†Blade† » May 20th, 2010, 4:51 am

Sadly it doesn't work. Right now there is a discussion in the Bugs section about it and many people running 64-bit systems of windows 7 can't get any ping skin to work no matter how it's coded right now. =( I have tried countless websites to ping and it doesn't matter which one it is.

www.google.com
www.yahoo.com
www.arsenic.typefrag.com
www.msn.com
www.rainmeter.net
www.overclock.net
www.usagaming.net
www.tf2maps.net
www.xfire.com