It is currently October 19th, 2020, 4:06 pm

Font Problems...

Help with creating, editing & fixing problems with skins
bangz
Posts: 6
Joined: April 12th, 2010, 10:10 am

Font Problems...

Post by bangz »

well, ive just installed rainmeter and it looks great, although i cant really get much to work. as soon as i equip a config which involves text the "unable to create error message:TrebuchetMS, Tahoma or Arial" appears. i dont have a lot of experience with this and i would appreciate any help i could get.
User avatar
maminscris
Posts: 522
Joined: April 24th, 2009, 3:17 pm
Location: Bucharest, Romania Lat 44,43° Lon 26,1°

Re: Font Problems...

Post by maminscris »

do you have those fonts installed on your machine?
Zero at programing, zero at writing codes, so far 2 at making images
But I'm good at copy/paste, and I not always like this
Image
bangz
Posts: 6
Joined: April 12th, 2010, 10:10 am

Re: Font Problems...

Post by bangz »

i am pretty sure i do (pretty sure for me is that i went into the text styles in Microsoft word and looked for them there... they were there).
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 21421
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Font Problems...

Post by jsmorley »

What version of Rainmeter? What skin(s) are you loading?

If you are loading the default Enigma skins, this sounds like an issue where the UserVariables.inc file is unable to be loaded for some reason, and FontSizes are being set to an invalid size, namely zero.
bangz
Posts: 6
Joined: April 12th, 2010, 10:10 am

Re: Font Problems...

Post by bangz »

i am using rainmeter version 1.1, 32bit. umm not sure about the defaults because when i start it up, the error comes up about 2 or 3 times than all the standards would work. so im not sure about that.
i try to use addon skins under the folder simplemeter v1.2
in the simple meter pack i try to use the clock, calendar, music player, all functions of system... and basicllay the whole thing just dosent work.
if you want heres the link so you can check it out and see if its not just me
http://www.customise.org/rainmeter/skins/64456
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 21421
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Font Problems...

Post by jsmorley »

Aside from one error regarding a missing CoreTemp plugin (I'm on Win7 so that won't work for me) it all works just fine.

I think it would be helpful if you went through this: http://rainmeter.net/cms/Rainmeter101 with careful attention paid to the "Installing Skins" section.

I just have Rainmeter 1.2 installed using the installer package to the default locations. I downloaded that suite from your provided link, unzipped it and put the entire folder in C:\Users\Jeffrey Morley\My Documents\Rainmeter\Skins. Then loaded RainBroswer, did a "Refresh All" of Rainmeter and started loading the new skins. All worked fine.
bangz
Posts: 6
Joined: April 12th, 2010, 10:10 am

Re: Font Problems...

Post by bangz »

well, after reading over the link you provided. i did not see anything i have done wrong with my installation, i pretty much did the exact same thing as you explained except the loading rainbrowser thing(i don't know what that is)
is there something missing or am i being stupid.
User avatar
maminscris
Posts: 522
Joined: April 24th, 2009, 3:17 pm
Location: Bucharest, Romania Lat 44,43° Lon 26,1°

Re: Font Problems...

Post by maminscris »

The default font of skin is tahoma, does it works with that?
you could also try restarting rainmeter, on my machine it works fine
Zero at programing, zero at writing codes, so far 2 at making images
But I'm good at copy/paste, and I not always like this
Image
bangz
Posts: 6
Joined: April 12th, 2010, 10:10 am

Re: Font Problems...

Post by bangz »

the defaults do not work with tahoma... i just restarted and now some of my defaults are not loading at all... all i have is my clock and music player
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 21421
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Font Problems...

Post by jsmorley »

You have either a serious problem with Windows (unlikely) or a serious problem with how Rainmeter is installed.

You might try this just to be sure:

http://rainmeter.net/cms/Tips-CleanUninstall