It is currently September 24th, 2020, 5:35 am

Weather Skins Not Working

Help with creating, editing & fixing problems with skins
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 21386
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Weather Skins Not Working

Post by jsmorley »

klgrube wrote: August 2nd, 2020, 9:00 pm Hi! Thanks so much for working on this. I'll gladly wait until there's a good fix for this, but I wanted to clarify something . . .

Will we see a new link here for an updated version to download or will there be code we'll need to copy and paste somewhere? I'm a little uncertain about what our next step as users will be. I'm glad to wait patiently, and i completely understand what's going on. I'm just not sure what we as users will need to do. I'll keep checking back here for an update. I just need some clear instructions, whether it's to download or to copy and paste and exactly what to copy and where to paste.

Thanks again!
It depends a bit on which weather skin you are currently using. Can you provide a link to where you got it?
User avatar
Jose Hidalgo
Posts: 44
Joined: September 7th, 2018, 4:47 pm

Re: Weather Skins Not Working

Post by Jose Hidalgo »

Guys, I have no words! :D Everything seems to work just perfectly now! O.O
  • Updated Rainmeter to the latest beta
  • Replaced the inc files of my favorite weather skin with the latest ones
  • Edited WeatherComJSONVariables.inc
  • Changed language to french, units to metric, etc.
  • Entered my own longitude/latitude found with Google Maps
  • Saved changes, started Rainmeter and... BOOM!!!
Image

THANK YOU SO MUCH! You guys ROOOOOCK!!! :thumbup:
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 21386
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Weather Skins Not Working

Post by jsmorley »

Jose Hidalgo wrote: August 3rd, 2020, 12:37 am Guys, I have no words! :D Everything seems to work just perfectly now! O.O
  • Updated Rainmeter to the latest beta
  • Replaced the inc files of my favorite weather skin with the latest ones
  • Edited WeatherComJSONVariables.inc
  • Changed language to french, units to metric, etc.
  • Entered my own longitude/latitude found with Google Maps
  • Saved changes, started Rainmeter and... BOOM!!!
Image

THANK YOU SO MUCH! You guys ROOOOOCK!!! :thumbup:
Excellent! Everything's coming up Milhouse...
klgrube
Posts: 11
Joined: May 21st, 2018, 7:05 pm

Re: Weather Skins Not Working

Post by klgrube »

None of that answers my questions.

What exact download do we need and please provide a link for each. I have no clue where to go.

What edits do we need to make to what files or what steps do we take AFTER we download these files. Please be precise.
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 21386
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Weather Skins Not Working

Post by jsmorley »

klgrube wrote: August 3rd, 2020, 1:23 am None of that answers my questions.

What exact download do we need and please provide a link for each. I have no clue where to go.

What edits do we need to make to what files or what steps do we take AFTER we download these files. Please be precise.
It depends a bit on which weather skin you are currently using. Can you provide a link to where you got it?
User avatar
eclectic-tech
Rainmeter Sage
Posts: 4114
Joined: April 12th, 2012, 9:40 pm
Location: Cedar Point, Ohio, USA

Re: Weather Skins Not Working

Post by eclectic-tech »

klgrube wrote: August 3rd, 2020, 1:23 am None of that answers my questions.

What exact download do we need and please provide a link for each. I have no clue where to go.

What edits do we need to make to what files or what steps do we take AFTER we download these files. Please be precise.
These post are really geared toward skin authors and, as you are saying, can be difficult to follow if you are not creating/editing a particular weather skin.

The question I have to ask you is:
"What weather skin(s) are you using?"

I would suggest you watch this forum post since it has links to skins that are working with these updated files.

If the skin you need is not on that list, ask here for help on the skin by providing a download link to it.
Or at the site where you downloaded your weather skin, ask if it is going to be updated.
klgrube
Posts: 11
Joined: May 21st, 2018, 7:05 pm

Re: Weather Skins Not Working

Post by klgrube »

Thank you so much! I was able to locate the new Rainformer Skin here:
https://www.deviantart.com/pul53dr1v3r/art/Rainformer-2-9-1-AIDA64-Edition-Rainmeter-444287665
and the newest beta version of Rainmeter here:
https://www.rainmeter.net/

Then, I had to find my location code here:
https://weather.codes/united-states-of-america/california/

All that remained was selecting Fahrenheit and the four-day display. It's running perfectly now!

:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Thank you again!
User avatar
pul53dr1v3r
Posts: 406
Joined: July 30th, 2014, 10:30 am

Re: Weather Skins Not Working

Post by pul53dr1v3r »

klgrube wrote: August 3rd, 2020, 5:05 am Thank you so much! I was able to locate the new Rainformer Skin here:
https://www.deviantart.com/pul53dr1v3r/art/Rainformer-2-9-1-AIDA64-Edition-Rainmeter-444287665
and the newest beta version of Rainmeter here:
https://www.rainmeter.net/

Then, I had to find my location code here:
https://weather.codes/united-states-of-america/california/

All that remained was selecting Fahrenheit and the four-day display. It's running perfectly now!

:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Thank you again!
There's no need to search for location code on the site. Just click on the WEATHER skin title and there enter your location. Don't forget to press ENTER at the end. i couldn't make it simpler. :confused:

Also, it works properly only in English until i update it again, but adding the DecodeCodePoints=1 option to the problematic child measures will fix it. - you have to install the latest beta ver. of Rainmeter for this.
Last edited by pul53dr1v3r on August 3rd, 2020, 3:42 pm, edited 1 time in total.
klgrube
Posts: 11
Joined: May 21st, 2018, 7:05 pm

Re: Weather Skins Not Working

Post by klgrube »

Thank you again so much! I did try just entering "Escondido" "Escondido, CA" and "Escondido, California" in the Weather Skin title, and it brought up a list of Escondido cities from other countries not including the U.S. I'm not sure why. But I was able to get the code through the code search finding U.S. first, then California, then Escondido. That worked well.
User avatar
pul53dr1v3r
Posts: 406
Joined: July 30th, 2014, 10:30 am

Re: Weather Skins Not Working

Post by pul53dr1v3r »

klgrube wrote: August 3rd, 2020, 3:35 pm Thank you again so much! I did try just entering "Escondido" "Escondido, CA" and "Escondido, California" in the Weather Skin title, and it brought up a list of Escondido cities from other countries not including the U.S. I'm not sure why. But I was able to get the code through the code search finding U.S. first, then California, then Escondido. That worked well.
Image