Weather not working?

Help with creating, editing & fixing problems with skins
User avatar

Re: Weather not working?

October 26th, 2016, 6:24 pm
balala
Rainmeter Sage   [4051 posts]

picasso21 wrote:thank you my friend :bow:

is it working now?
User avatar

Re: Weather not working?

October 28th, 2016, 2:20 am
picasso21
   [10 posts]

Yes thanks :welcome:
User avatar

Re: Weather not working?

October 28th, 2016, 2:06 pm
balala
Rainmeter Sage   [4051 posts]

Ok, in this case, I'm glad.
User avatar

Re: Weather not working?

October 30th, 2016, 7:28 am
picasso21
   [10 posts]

i'm bamboozled. how do I get it to work again? here's the code: thanks

weather Mikaella suite

Code: Select all

[Rainmeter]
Author=fe9i
Update=1000
Blur=1


[Metadata]
Name=
Config=
Description=
Instructions=
Version=
Tags=
License=
Variant=
Preview=


[Variables]
URL=http://xml.weather.com/weather/local/BOXX0005?cc=*&unit=m&dayf=6

[Back]
Meter=Image
Imagename=bg.png

;================================================================

[MeasureWeatherRSS]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
UpdateRate=3600
Url=#URL#
RegExp="(?siU)<weather ver="(.*)">(.*)<tmp>(.*)</tmp>(.*)<t>(.*)</t>(.*)<icon>(.*)</icon>(.*)<day d="1" t="(.*)" dt="(.*)">(.*)<hi>(.*)</hi>(.*)<low>(.*)</low>(.*)<icon>(.*)</icon>(.*)<t>(.*)</t>(.*)<day d="2" t="(.*)" dt="(.*)">(.*)<hi>(.*)</hi>(.*)<low>(.*)</low>(.*)<icon>(.*)</icon>(.*)<t>(.*)</t>(.*)<day d="3" t="(.*)" dt="(.*)">(.*)<hi>(.*)</hi>(.*)<low>(.*)</low>(.*)<icon>(.*)</icon>(.*)<t>(.*)</t>(.*)"
StringIndex=1
IfAboveValue=1
IfAboveAction=!execute [!RainmeterHideMeter MeterIconNA][!RainmeterShowMeter MeterIcon]


[MeasureWeatherTemp]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=3

[MeasureWeatherDesc]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=5


[MeasureWeatherIcon]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=7
;-------------------------

[MeasureWeatherDesc1]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=18


[MeasureWeatherDay1]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=9

[MeasureWeatherTemp1]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=12

[MeasureWeatherIcon1]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=16

;-------------------------


[MeasureWeatherDesc2]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=29

[MeasureWeatherDay2]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=20



[MeasureWeatherTemp2]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=23

[MeasureWeatherIcon2]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=27

;-------------------------

[MeasureWeatherDesc3]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=40


[MeasureWeatherDay3]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=31


[MeasureWeatherTemp3]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=34

[MeasureWeatherIcon3]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
Url=[MeasureWeatherRSS]
StringIndex=38

;================================================================

[MeterTemp]
MeasureName=MeasureWeatherTemp
Meter=STRING
X=34
Y=54
Fontcolor=ffffff
StringStyle=NORMAL
FontSize=8
StringAlign=RIGHT
StringStyle=normal
FontFace=ISOCPEUR
Antialias=1
Postfix="°"


[MeterIconNA]
ImageName=na.png
Meter=IMAGE
X=72
Y=10

[MeterIcon]
MeasureName=MeasureWeatherIcon
Meter=IMAGE
X=7
Y=10
Hidden=1


[MeterTemp1]
MeasureName=MeasureWeatherTemp1
Meter=STRING
X=76
Y=54
Fontcolor=ffffff
StringStyle=NORMAL
FontSize=8
StringAlign=RIGHT
StringStyle=normal
FontFace=ISOCPEUR
Antialias=1
Postfix="°"


[MeterIcon1]
MeasureName=MeasureWeatherIcon1
Meter=IMAGE
X=48
Y=10


[MeterTemp2]
MeasureName=MeasureWeatherTemp2
Meter=STRING
X=118
Y=54
Fontcolor=ffffff
StringStyle=NORMAL
FontSize=8
StringAlign=RIGHT
StringStyle=normal
FontFace=ISOCPEUR
Antialias=1
Postfix="°"


[MeterIcon2]
MeasureName=MeasureWeatherIcon2
Meter=IMAGE
X=89
Y=10


[MeterTemp3]
MeasureName=MeasureWeatherTemp3
Meter=STRING
X=158
Y=54
;FontColor=4d4d4d
Fontcolor=ffffff
StringStyle=NORMAL
FontSize=8
StringAlign=RIGHT
StringStyle=normal
FontFace=ISOCPEUR
Antialias=1
Postfix="°"

[MeterIcon3]
MeasureName=MeasureWeatherIcon3
Meter=IMAGE
X=130
Y=10
User avatar

Re: Weather not working?

October 30th, 2016, 2:39 pm
balala
Rainmeter Sage   [4051 posts]

What happened? Previously you had the same question ( viewtopic.php?p=128559#p128559 ) and then I told you to replace the URL option of the [MeasureWeatherRSS] measure. Now in this code, the difference is that you have a URL variable (within the [Variables] section) and this is used into the [MeasureWeatherRSS] measure. Replace the URL=http://xml.weather.com/weather/local/BOXX0005?cc=*&unit=m&dayf=6 variable (Variables] section) with:
URL=http://wxdata.weather.com/wxdata/weather/local/BOXX0005?cc=*&unit=m&dayf=6.
It works now?
User avatar

Re: Weather not working?

October 30th, 2016, 6:36 pm
picasso21
   [10 posts]

not work :sos:

It is another skin. weather

http://enioku.deviantart.com/art/Mikael ... -281852818

Image
User avatar

Re: Weather not working?

October 30th, 2016, 6:57 pm
balala
Rainmeter Sage   [4051 posts]

When I replaced the URL variable, the skin immediately started to work (see the image). Try to completely close Rainmeter and restart it. This can help on skins which are using the WebParser plugin (like this one).
Attachments
Weather.png
User avatar

Re: Weather not working?

October 30th, 2016, 11:27 pm
picasso21
   [10 posts]

thank you :yahoo: :bounce:
Image
User avatar

Re: Weather not working?

October 31st, 2016, 2:19 pm
balala
Rainmeter Sage   [4051 posts]

You're welcome.

Re: Weather not working?

November 9th, 2016, 3:23 pm
DamageW
   [7 posts]

Edit: Turns out this is down to an issue with my current location. Changing the location code cures it.

Hope you don't mind me adding to this thread, but I have a similar problem.

I had the issue a few months back where everything stopped working, and thanks to you guys on here I updated my skins to use the new "wxdata" URL.

However, in the last few days, the "today's forecast" function has stopped working, so on one widget I don't get "Mostly Cloudy" or similar, and on another widget I don't get the weather picture.

The odd thing is, tomorrow's forecast and picture work ok.

Here's the relevant sections from one of them:

Code: Select all

[Today]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
UpdateRate=3000
url=https://wxdata.weather.com/wxdata/weather/local/#Location#?cc=*&unit=#Metric#&dayf=1
;Url=http://xml.weather.com/weather/local/#Location#?cc=*&unit=#Metric#&dayf=1
RegExp="(?siU)<dayf>.*<lsup>(.*)</lsup>.*<day d="0" t="(.*)" dt="(.*)".*<hi>(.*)</hi>.*<low>(.*)</low>.*<sunr>(.*)</sunr>.*<suns>(.*)</suns>.*<part p="d">.*<icon>(.*)</icon>.*<t>(.*)</t>.*<wind>.*<s>(.*)</s>.*<gust>(.*)</gust>.*<d>(.*)</d>.*<t>(.*)</t>.*<bt>(.*)</bt>.*<ppcp>(.*)</ppcp>.*<hmid>(.*)</hmid>.*<part p="n">.*<icon>(.*)</icon>.*<t>(.*)</t>.*<wind>.*<s>(.*)</s>.*<gust>(.*)</gust>.*<d>(.*)</d>.*<t>(.*)</t>.*<bt>(.*)</bt>.*<ppcp>(.*)</ppcp>.*<hmid>(.*)</hmid>.*"

Code: Select all

[Tomorrow]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
UpdateRate=3000
url=https://wxdata.weather.com/wxdata/weather/local/#Location#?cc=*&unit=#Metric#&dayf=2
;Url=http://xml.weather.com/weather/local/#Location#?cc=*&unit=#Metric#&dayf=2
RegExp="(?siU)<day d="1" t="(.*)" dt="(.*)".*<hi>(.*)</hi>.*<low>(.*)</low>.*<sunr>(.*)</sunr>.*<suns>(.*)</suns>.*<part p="d">.*<icon>(.*)</icon>.*<t>(.*)</t>.*<wind>.*<s>(.*)</s>.*<gust>(.*)</gust>.*<d>(.*)</d>.*<t>(.*)</t>.*<bt>(.*)</bt>.*<ppcp>(.*)</ppcp>.*<hmid>(.*)</hmid>.*<part p="n">.*<icon>(.*)</icon>.*<t>(.*)</t>.*<wind>.*<s>(.*)</s>.*<gust>(.*)</gust>.*<d>(.*)</d>.*<t>(.*)</t>.*<bt>(.*)</bt>.*<ppcp>(.*)</ppcp>.*<hmid>(.*)</hmid>.*"

Nothing has changed, the skins haven't been edited in weeks. I'm running the current Beta release (4.0).

I notice the "Tomorrow" section has less code at the start, I thought that might be the issue, but removing the extra code from the "Today" section doesn't fix the problem.

Does this mean there's a problem with the Weather.com feed, or is there something wrong with my code?

Any help you can offer is much appreciated.
Last edited by DamageW on November 9th, 2016, 8:11 pm, edited 1 time in total.

Return to “Help: Rainmeter Skins”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests