It is currently December 15th, 2019, 11:35 am

illustro Gadgets 1.0.0

Post your work-in-progress and completed skins to share and discuss.
User avatar
raiguard
Posts: 644
Joined: June 25th, 2015, 7:02 pm
Location: The Sky, USA

Re: illustro Gadgets 0.7.1 - Fixed HWiNFO and GPU meter bugs

raiguard » December 28th, 2015, 3:04 am

Simbadda wrote:Hi all,

I am a currently trying out this skin, and I am having problems with the cpu usage and the gpu meter gadgets.

The fan portion in the cpu usage is not displaying any info, and the gpu meter is not showing any detail as well.

Any tips and suggestions that I should do to fix it?

Thanks for the help.
You need to install HWiNFO and then go into the settings skin and configure the sensor IDs on the "hwinfo config" page. There is a link to HWiNFO's website on the main post, and instructions on configuring the sensor IDs are included with the settings skin.

If you have any other questions don't be afraid to ask! Also, that's a nice CPU you got there.
”We are pretty sure that r2922 resolves the regression in resolution caused by a reversion to a revision.” - jsmorley, 2017
User avatar
raiguard
Posts: 644
Joined: June 25th, 2015, 7:02 pm
Location: The Sky, USA

Re: illustro Gadgets 0.8.0 - Now with extra splendor!

raiguard » January 2nd, 2016, 2:38 am

v0.8.0 has been released! This version is more polish than features - editing alpha using the bars in the settigns skin is now implemented! Now you can make everything ridiculously difficult to see if you want to.
”We are pretty sure that r2922 resolves the regression in resolution caused by a reversion to a revision.” - jsmorley, 2017
zapdos9
Posts: 4
Joined: January 2nd, 2016, 3:47 am

Re: illustro Gadgets 0.8.0 - Now with extra splendor!

zapdos9 » January 2nd, 2016, 3:54 am

Hi guys, I've been trying to smooth out the network graph using averagesize but there is already dynamicvariables in the meter's measure coding. If I try to add the averagesize or replace dynamicvariables, the speed reading goes haywire.
Any solution to this? Thanks.
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 19870
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: illustro Gadgets 0.8.0 - Now with extra splendor!

jsmorley » January 2nd, 2016, 3:58 am

The new version of the HWiNFO plugin is out and available.

https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?f=18&t=13670
User avatar
raiguard
Posts: 644
Joined: June 25th, 2015, 7:02 pm
Location: The Sky, USA

Re: illustro Gadgets 0.8.0 - Now with extra splendor!

raiguard » January 2nd, 2016, 4:24 am

zapdos9 wrote:Hi guys, I've been trying to smooth out the network graph using averagesize but there is already dynamicvariables in the meter's measure coding. If I try to add the averagesize or replace dynamicvariables, the speed reading goes haywire.
Any solution to this? Thanks.
Could you post your changed code so I/others can take a look at it?
”We are pretty sure that r2922 resolves the regression in resolution caused by a reversion to a revision.” - jsmorley, 2017
zapdos9
Posts: 4
Joined: January 2nd, 2016, 3:47 am

Re: illustro Gadgets 0.8.0 - Now with extra splendor!

zapdos9 » January 2nd, 2016, 4:35 am

Iamanai wrote:Could you post your changed code so I/others can take a look at it?
Original

Code: Select all

; ## NETWORK IN ##
[NetInEthernet]
Measure=NetIn
Interface=#interfaceEthernet#
Disabled=#disableEthernet#
DynamicVariables=1
Edited

Code: Select all

; ## NETWORK IN ##
[NetInEthernet]
Measure=NetIn
Interface=#interfaceEthernet#
Disabled=#disableEthernet#
DynamicVariables=0
AverageSize=10
The NetIn still measures but somehow showing the speed 2/3x of the actual speed.
User avatar
raiguard
Posts: 644
Joined: June 25th, 2015, 7:02 pm
Location: The Sky, USA

Re: illustro Gadgets 0.8.0 - Now with extra splendor!

raiguard » January 2nd, 2016, 7:13 pm

jsmorley wrote:The new version of the HWiNFO plugin is out and available.

https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?f=18&t=13670
Great! Thank you!
”We are pretty sure that r2922 resolves the regression in resolution caused by a reversion to a revision.” - jsmorley, 2017
User avatar
raiguard
Posts: 644
Joined: June 25th, 2015, 7:02 pm
Location: The Sky, USA

Re: illustro Gadgets 0.8.0 - Now with extra splendor!

raiguard » January 2nd, 2016, 7:19 pm

zapdos9 wrote:Original

Code: Select all

; ## NETWORK IN ##
[NetInEthernet]
Measure=NetIn
Interface=#interfaceEthernet#
Disabled=#disableEthernet#
DynamicVariables=1
Edited

Code: Select all

; ## NETWORK IN ##
[NetInEthernet]
Measure=NetIn
Interface=#interfaceEthernet#
Disabled=#disableEthernet#
DynamicVariables=0
AverageSize=10
The NetIn still measures but somehow showing the speed 2/3x of the actual speed.
Well as far as I can tell, it's going haywire because of the averaging. When it does the average, it will slowly increase over time because the average will only become zero if the past ten cycles have been so. I wouldn't try to smooth out the graph in this fashion, for it will give you very inaccurate measurements.

Here's a comparison, with your changes on the left and the original on the right:

(IMAGE REMOVED BY ME DUE TO PRIVACY CONCERNS)
Last edited by raiguard on January 20th, 2016, 11:08 pm, edited 1 time in total.
”We are pretty sure that r2922 resolves the regression in resolution caused by a reversion to a revision.” - jsmorley, 2017
thegadgeteur
Posts: 1
Joined: January 3rd, 2016, 6:45 pm

Re: illustro Gadgets 0.8.1 - Updated HWiNFO plugin

thegadgeteur » January 3rd, 2016, 6:47 pm

I can't get the GPU widget to work. Using HWinfoSW it pulls the info and does show in the widget settings the correct sensor ID but every metric for GPU just reads as 0.
User avatar
raiguard
Posts: 644
Joined: June 25th, 2015, 7:02 pm
Location: The Sky, USA

Re: illustro Gadgets 0.7.1 - Fixed HWiNFO and GPU meter bugs

raiguard » January 3rd, 2016, 7:15 pm

Simbadda wrote:Hi all,

I am a currently trying out this skin, and I am having problems with the cpu usage and the gpu meter gadgets.

The fan portion in the cpu usage is not displaying any info, and the gpu meter is not showing any detail as well.

Any tips and suggestions that I should do to fix it?

Thanks for the help.
Oh my, I'm an idiot. Obviously you have HWiNFO installed because the temperatures are showing up. My bad.

You need to open the settings skin and use the "hwinfo config" page to set up the fan speed and GPU information. Instructions on how to do so are included in the page.
”We are pretty sure that r2922 resolves the regression in resolution caused by a reversion to a revision.” - jsmorley, 2017