It is currently August 4th, 2021, 10:36 pm

[Bug?] UsageMonitor plugin error

Report bugs with the Rainmeter application and suggest features.
Asulter
Posts: 3
Joined: February 22nd, 2021, 5:11 pm

Re: [Bug?] UsageMonitor plugin error

Post by Asulter »

Hi, guys. Need help with my "GPU" Utilization meter. It just stopped working earlier today and I have no idea what happened.

I am using Sonder https://www.deviantart.com/michaelpurses/art/Sonder-Rainmeter-skin-838147223 by michaelpurses https://www.deviantart.com/michaelpurses, and I already talked to him regarding my problem--no fix yet.

I updated my Rainmeter to the latest beta (4.4.0.3433 beta), restarted my app, reinstalled the skin, and even attempted to reconfigure the "System.ini" file.

So basically, the "GPU" meter stopped working on the "System" variant for some reason. Every thing seems to be working fine on the "System-Advanced" variant tho--all measurements are appearing and working just fine.

Hope you guys can help me out on this. I'll greatly appreciate it, and hopefully will help the next person who will have the same problem.

Cheers!

Here's what's appearing on my log:

Code: Select all

DBUG (01:17:05.701) Sonder\System\System.ini - [measureGPU]: Could not find a category called GPU Engine
ERRO (01:17:05.845) : UsageMonitor crashed trying to update the PIDs
DBUG (01:17:05.846) : Cannot load Counter Name data because an invalid index '' was read from the registry.
DBUG (01:17:05.847) :    at System.Diagnostics.PerformanceCounterLib.GetStringTable(Boolean isHelp)

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterLib.get_NameTable()

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterLib.get_CategoryTable()

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterLib.GetCategorySample(String category)

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterLib.GetCategorySample(String machine, String category)

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterCategory.ReadCategory()

   at UsageMonitor.Categories.UpdatePIDs()
ERRO (01:17:06.718) : UsageMonitor crashed trying to update the PIDs
And here's the default setting on the "System.ini" file:

Code: Select all

[measureGPU]
; GPU %
Measure=Plugin
Plugin=UsageMonitor
Alias=GPU
UpdateDivider=2
Disabled=(1-#ShowSystemGPU#)
Last edited by Asulter on February 22nd, 2021, 5:24 pm, edited 2 times in total.
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 22019
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: [Bug?] UsageMonitor plugin error

Post by jsmorley »

I would start by following this guide:

https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?f=118&t=23156
Asulter
Posts: 3
Joined: February 22nd, 2021, 5:11 pm

Re: [Bug?] UsageMonitor plugin error

Post by Asulter »

jsmorley wrote: February 22nd, 2021, 5:23 pm I would start by following this guide:

https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?f=118&t=23156
You. Are. A. God.

Thank you!!! I thought I was gonna spend my entire evening fixing this! :bow:
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 22019
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: [Bug?] UsageMonitor plugin error

Post by jsmorley »

Asulter wrote: February 22nd, 2021, 5:28 pm You. Are. A. God.

Thank you!!! I thought I was gonna spend my entire evening fixing this! :bow:
You are welcome. So that took care of it?
Asulter
Posts: 3
Joined: February 22nd, 2021, 5:11 pm

Re: [Bug?] UsageMonitor plugin error

Post by Asulter »

jsmorley wrote: February 22nd, 2021, 5:31 pm You are welcome. So that took care of it?
It did! Turns out my Performance Counter disappeared for some reason. Followed the guide under "Corrupted Performance Monitor counters database" and it worked like a charm.

Thanks again, mate!