It is currently May 7th, 2021, 1:32 pm

LuaRainRSS

RSS, ATOM and other feeds, GMail, Stocks, any information retrieved from the internet
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 21675
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: LuaRainRSS

Post by jsmorley »

dvo wrote:why doesn't it work on my comp? getting blank instead of feeds.... damn...
What's in About / Log ?
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 21675
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: LuaRainRSS

Post by jsmorley »

Updated the .lua to add more flexibility for how the Tooltip is displayed.

Change the value as desired in Settings.inc

Code: Select all

; Change this to set the amount of information in the tooltip.
; 0=No Tooltip 
; 1=Author and post subject
; 2=Author and post age
; 3=Author, post subject and post age
TooltipOption=3
Updated .rmskin in first post of this thread.
dvo
Posts: 1037
Joined: February 7th, 2016, 6:08 am

Re: LuaRainRSS

Post by dvo »

script: luarainrss.lua:49 bad arg #1 to gsub string expected got nil :D
if i remove line 49 then 50 so on.... all got nil :)

after reboot the same arggghhhh ! :)
Last edited by dvo on February 10th, 2016, 6:30 pm, edited 2 times in total.
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 21675
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: LuaRainRSS

Post by jsmorley »

dvo wrote:script: luarainrss.lua:49 bad arg #1 to gsub string expected got nil :D
Try rebooting...
User avatar
eclectic-tech
Rainmeter Sage
Posts: 4260
Joined: April 12th, 2012, 9:40 pm
Location: Cedar Point, Ohio, USA

Re: LuaRainRSS

Post by eclectic-tech »

dvo wrote:script: luarainrss.lua:49 bad arg #1 to gsub string expected got nil :D
if i remove line 49 then 50 so on.... all got nil :)

after reboot the same arggghhhh ! :)
Silly question, but I overlooked it at first...

Did you set your forum 'name' and 'password' in the 'Settings.inc'?

You can access it from the skin context menu...
dvo
Posts: 1037
Joined: February 7th, 2016, 6:08 am

Re: LuaRainRSS

Post by dvo »

is not needed but didn't make any diffrence here the 2.2 version worked after altering it to 3.0 it stopped :)
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 21675
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: LuaRainRSS

Post by jsmorley »

Add Debug=2 to this measure:

[MeasureRainmeterRSS]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\WebParser.dll
URL=https://#MyName#:#MyPassword#@forum.rainmeter.net/feed.php?auth=http
RegExp="(?siU)^(.*)$"
UpdateRate=120
ForceReload=1
FinishAction=[!EnableMeasure MeasureLuaScript #CURRENTCONFIG#]
Debug=2

Now refresh the skin.

What is in the WebParserDump.txt file in the skin folder?

Should look something like this:

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<feed xmlns="http://www.w3.org/2005/Atom" xml:lang="en-gb">
<link rel="self" type="application/atom+xml" href="https://forum.rainmeter.net/feed.php" />

<title>Rainmeter Forums</title>
<link href="https://forum.rainmeter.net/index.php" />
<updated>2016-02-11T11:07:08-05:00</updated>

<author><name><![CDATA[Rainmeter Forums]]></name></author>
<id>https://forum.rainmeter.net/feed.php</id>
<entry>
<author><name><![CDATA[jsmorley]]></name></author>
<updated>2016-02-11T11:07:08-05:00</updated>
<published>2016-02-11T11:07:08-05:00</published>
<id>https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22696&p=119976#p119976</id>
<link href="https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22696&p=119976#p119976"/>
<title type="html"><![CDATA[Share Your Creations • Re: LuaRainRSS]]></title>

<content type="html"><![CDATA[
Add Debug=2 to this measure:[MeasureRainmeterRSS]Measure=PluginPlugin=Plugins\WebParser.dllURL=https://#MyName#:#MyPassword#@forum.rainmeter.net/fe...<p>Statistics: Posted by <a href="https://forum.rainmeter.net/memberlist.php?mode=viewprofile&u=85">jsmorley</a> — Thu Feb 11, 2016 11:07 am</p><hr />
]]></content>
</entry>
<entry>
<author><name><![CDATA[dvo]]></name></author>
<updated>2016-02-11T10:59:23-05:00</updated>
<published>2016-02-11T10:59:23-05:00</published>
<id>https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22696&p=119975#p119975</id>
<link href="https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22696&p=119975#p119975"/>
<title type="html"><![CDATA[Share Your Creations • Re: LuaRainRSS]]></title>

<content type="html"><![CDATA[
is not needed but didn't make any diffrence here the 2.2 version worked after altering it to 3.0 it stopped <p>Statistics: Posted by <a href="https://forum.rainmeter.net/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36198">dvo</a> — Thu Feb 11, 2016 10:59 am</p><hr />
]]></content>
</entry>
<entry>
<author><name><![CDATA[bill98]]></name></author>
<updated>2016-02-11T10:56:00-05:00</updated>
<published>2016-02-11T10:56:00-05:00</published>
<id>https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22739&p=119974#p119974</id>
<link href="https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22739&p=119974#p119974"/>
<title type="html"><![CDATA[Help: Rainmeter Skins • Re: RoundLineMeter Location]]></title>

<content type="html"><![CDATA[
Thank You. it works great!     <p>Statistics: Posted by <a href="https://forum.rainmeter.net/memberlist.php?mode=viewprofile&u=10741">bill98</a> — Thu Feb 11, 2016 10:56 am</p><hr />
]]></content>
</entry>
<entry>
<author><name><![CDATA[balala]]></name></author>
<updated>2016-02-11T10:47:44-05:00</updated>
<published>2016-02-11T10:47:44-05:00</published>
<id>https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119973#p119973</id>
<link href="https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119973#p119973"/>
<title type="html"><![CDATA[Site Discussion • Re: OnRefreshAction]]></title>

<content type="html"><![CDATA[
jsmorley wrote:Hopefully my initial explanation makes things more clear.Surely.<p>Statistics: Posted by <a href="https://forum.rainmeter.net/memberlist.php?mode=viewprofile&u=7491">balala</a> — Thu Feb 11, 2016 10:47 am</p><hr />
]]></content>
</entry>
<entry>
<author><name><![CDATA[jsmorley]]></name></author>
<updated>2016-02-11T10:37:19-05:00</updated>
<published>2016-02-11T10:37:19-05:00</published>
<id>https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119972#p119972</id>
<link href="https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119972#p119972"/>
<title type="html"><![CDATA[Site Discussion • Re: OnRefreshAction]]></title>

<content type="html"><![CDATA[
balala wrote:As I said, I can't see anything else there, just the [test_background] meter. That code don't really works for me.Right. Well, for wha...<p>Statistics: Posted by <a href="https://forum.rainmeter.net/memberlist.php?mode=viewprofile&u=85">jsmorley</a> — Thu Feb 11, 2016 10:37 am</p><hr />
]]></content>
</entry>
<entry>
<author><name><![CDATA[balala]]></name></author>
<updated>2016-02-11T10:33:07-05:00</updated>
<published>2016-02-11T10:33:07-05:00</published>
<id>https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119971#p119971</id>
<link href="https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119971#p119971"/>
<title type="html"><![CDATA[Site Discussion • Re: OnRefreshAction]]></title>

<content type="html"><![CDATA[
jsmorley wrote:As to the overall logic of the example, whether the intent is that the meter be hidden or shown, I have no idea what he is going for...<p>Statistics: Posted by <a href="https://forum.rainmeter.net/memberlist.php?mode=viewprofile&u=7491">balala</a> — Thu Feb 11, 2016 10:33 am</p><hr />
]]></content>
</entry>
<entry>
<author><name><![CDATA[jsmorley]]></name></author>
<updated>2016-02-11T10:29:34-05:00</updated>
<published>2016-02-11T10:29:34-05:00</published>
<id>https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119970#p119970</id>
<link href="https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119970#p119970"/>
<title type="html"><![CDATA[Site Discussion • Re: OnRefreshAction]]></title>

<content type="html"><![CDATA[
As to the overall logic of the example, whether the intent is that the meter be hidden or shown, I have no idea what he is going for, and assume th...<p>Statistics: Posted by <a href="https://forum.rainmeter.net/memberlist.php?mode=viewprofile&u=85">jsmorley</a> — Thu Feb 11, 2016 10:29 am</p><hr />
]]></content>
</entry>
<entry>
<author><name><![CDATA[balala]]></name></author>
<updated>2016-02-11T10:30:47-05:00</updated>
<published>2016-02-11T10:26:30-05:00</published>
<id>https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119969#p119969</id>
<link href="https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119969#p119969"/>
<title type="html"><![CDATA[Site Discussion • Re: OnRefreshAction]]></title>

<content type="html"><![CDATA[
jsmorley wrote:It just hurt my head a bitI'm not surprised at all. I also looked to the initial code a few times until I understood it. As I said, ...<p>Statistics: Posted by <a href="https://forum.rainmeter.net/memberlist.php?mode=viewprofile&u=7491">balala</a> — Thu Feb 11, 2016 10:26 am</p><hr />
]]></content>
</entry>
<entry>
<author><name><![CDATA[jsmorley]]></name></author>
<updated>2016-02-11T10:19:12-05:00</updated>
<published>2016-02-11T10:19:12-05:00</published>
<id>https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119968#p119968</id>
<link href="https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119968#p119968"/>
<title type="html"><![CDATA[Site Discussion • Re: OnRefreshAction]]></title>

<content type="html"><![CDATA[
balala wrote:I think Jtmzac's logic was a bit different:On the Formula=1=1 option, the formula is 1=1, which always will be 1, because 1 is always ...<p>Statistics: Posted by <a href="https://forum.rainmeter.net/memberlist.php?mode=viewprofile&u=85">jsmorley</a> — Thu Feb 11, 2016 10:19 am</p><hr />
]]></content>
</entry>
<entry>
<author><name><![CDATA[balala]]></name></author>
<updated>2016-02-11T10:11:53-05:00</updated>
<published>2016-02-11T10:11:53-05:00</published>
<id>https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119967#p119967</id>
<link href="https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=22743&p=119967#p119967"/>
<title type="html"><![CDATA[Site Discussion • Re: OnRefreshAction]]></title>

<content type="html"><![CDATA[
jsmorley wrote:I hope I'm following the problem you are describing. It's hard to be sure, since the overall logic of this example is a bit strange....<p>Statistics: Posted by <a href="https://forum.rainmeter.net/memberlist.php?mode=viewprofile&u=7491">balala</a> — Thu Feb 11, 2016 10:11 am</p><hr />
]]></content>
</entry>
</feed>
dvo
Posts: 1037
Joined: February 7th, 2016, 6:08 am

Re: LuaRainRSS

Post by dvo »

krijg geen dump text wel krijg ik een fetch error 12007 naam of server kan niet omgezet worden. :D in het logboek
i'm getting a fetch error 12007 no dump text name or server can't be parsed
what i still can try is reinstall rainmeter and try with a clean install
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 21675
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: LuaRainRSS

Post by jsmorley »

dvo
Posts: 1037
Joined: February 7th, 2016, 6:08 am

Re: LuaRainRSS

Post by dvo »

all green :) so that would be oke ... :D