It is currently December 10th, 2018, 6:34 pm

[Solved] Issues with Stroke in Shape Meter

Testing and discussion of the conversion of Rainmeter to D2D.
User avatar
Active Colors
Moderator
Posts: 498
Joined: February 16th, 2012, 3:32 am

Re: Issues with Stroke in Shape Meter

Active Colors » August 25th, 2018, 4:21 am

jsmorley wrote:Can anyone else replicate the undesirable behavior with the skin in the first post of this thread?
Yeah, if the acceleration is turned on.
GIF.gif
Capture.PNG

Code: Select all

Rainmeter 4.3.0.3237 beta (64-bit)
Language: English (1033)
Build time: 2018-08-23 16:00:46
Commit Hash: e1040980
Windows 7 Professional 64-bit (build 7601) Service Pack 1 - English (1033)
Path: C:\Program Files\Rainmeter\
SkinPath: D:\#Profiles\Active Colors\Rainmeter\Skins\
SettingsPath: C:\Users\User\AppData\Roaming\Rainmeter\
IniFile: C:\Users\User\AppData\Roaming\Rainmeter\Rainmeter.ini
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Brian
Developer
Posts: 1793
Joined: November 24th, 2011, 1:42 am
Location: Utah

Re: Issues with Stroke in Shape Meter

Brian » August 25th, 2018, 5:59 am

Is your graphics driver up to date?

Doing a quick search for Intel HD Graphics 5500, brings me this: https://downloadcenter.intel.com/download/27780/Graphics-Intel-Graphics-Driver-for-Windows-15-40-?product=86210


Also, are you using editing your system's theme in some way? The "Close/Minimize/Maximize" buttons are not standard.

-Brian
User avatar
Active Colors
Moderator
Posts: 498
Joined: February 16th, 2012, 3:32 am

Re: Issues with Stroke in Shape Meter

Active Colors » August 25th, 2018, 6:45 am

Brian wrote:Is your graphics driver up to date?

Doing a quick search for Intel HD Graphics 5500, brings me this: https://downloadcenter.intel.com/download/27780/Graphics-Intel-Graphics-Driver-for-Windows-15-40-?product=86210


Also, are you using editing your system's theme in some way? The "Close/Minimize/Maximize" buttons are not standard.

-Brian
Updating the drivers has not helped the problem.
I use 3rd party theme. I doubt it can cause the problem. I do not have any programs running on the background or on strartup which change the appearance. The way I do it is I simply patched several system files (themeservice.dll, themeui.dll, uxtheme.dll) to make them allow applying external themes.
User avatar
Active Colors
Moderator
Posts: 498
Joined: February 16th, 2012, 3:32 am

Re: Issues with Stroke in Shape Meter

Active Colors » August 25th, 2018, 6:55 am

Active Colors wrote:Updating the drivers has not helped the problem.
I use 3rd party theme. I doubt it can cause the problem. I do not have any programs running on the background or on strartup which change the appearance. The way I do it is I simply patched several system files (themeservice.dll, themeui.dll, uxtheme.dll) to make them allow applying external themes.
Update: I restored the original files, it didn't help.

Update 2: Brian, looks like I found the issue, well, at least how to make this issue not appear. Turning off desktop composition feature in the performance settings fixes the problem for me.
Capture.PNG
Tested the code posted in this thread and from my topic here, everything runs fine.

Here is the result. Couldn't record with a gif recorder this time, had to record with another software which saves an output as .mp4. (For some reason turning off the desktop composition made rainmeter skins invisible for that software.)
output.mp4
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 18444
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Issues with Stroke in Shape Meter

jsmorley » August 25th, 2018, 11:49 am

oZone wrote:It seems there is no problem with Nvidia GeForce 900 and 10 series. Problem is mainly with newer Intel HD Graphics and older Nvidia Geforce cards.

Here is how skin looks after leaving mouse from it using older Nvidia card with certain driver (latest available).
rainmetern.png
oZone, are you also on Windows 7?
oZone
Posts: 57
Joined: May 14th, 2018, 4:46 pm

Re: Issues with Stroke in Shape Meter

oZone » August 25th, 2018, 12:57 pm

jsmorley wrote:oZone, are you also on Windows 7?
Problem with Nvidia is on Windows 7 (on Windows 10 no, same PC multiboot) and on Windows 10 (other PC with different card). Intel only Windows 10 (other PC, thanks to friends I can test it with different configuration :D ). All drivers are latest from Intel or Nvidia, or from Windows update.
Last edited by oZone on August 25th, 2018, 1:01 pm, edited 1 time in total.
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 18444
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Issues with Stroke in Shape Meter

jsmorley » August 25th, 2018, 12:59 pm

oZone wrote:Problem with Nvidia is on Windows 7 (on Windows 10 no, same PC multiboot) and on Windows 10 (other PC with different card). Intel only Windows 10. All drivers are latest from Intel or Nvidia, or from Windows update.
To be clear, cause I'm not, do you ever have this problem on Windows 10?
oZone
Posts: 57
Joined: May 14th, 2018, 4:46 pm

Re: Issues with Stroke in Shape Meter

oZone » August 25th, 2018, 1:00 pm

On windows 10 I have it only with newer (Kaby Lake) Intel cards
Last edited by oZone on August 25th, 2018, 1:04 pm, edited 2 times in total.
User avatar
jsmorley
Developer
Posts: 18444
Joined: April 19th, 2009, 11:02 pm
Location: Fort Hunt, Virginia, USA

Re: Issues with Stroke in Shape Meter

jsmorley » August 25th, 2018, 1:03 pm

oZone wrote:On windows 10 I have it only with Intel cards
Ok, thanks!
oZone
Posts: 57
Joined: May 14th, 2018, 4:46 pm

Re: Issues with Stroke in Shape Meter

oZone » August 25th, 2018, 1:12 pm

Additional info for problem with Intel card.
Rainmeter 4.3.0.3237 beta (64-bit)
Language: English (1033)
Build time: 2018-08-23 16:00:46
Commit Hash: e1040980
Windows 10 Home 1803 64-bit (build 17134) - English (1033)
Path: D:\Rainmeter\
SkinPath: D:\Rainmeter\Skins\
SettingsPath: D:\Rainmeter\
IniFile: D:\Rainmeter\Rainmeter.ini
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Intel(R) HD Graphics 630