It is currently September 21st, 2021, 8:24 am

Rainmeter won't launch at all

Get help with installing and using Rainmeter.
Texyrialed
Posts: 4
Joined: August 18th, 2020, 6:16 am

Re: Rainmeter won't launch at all

Post by Texyrialed »

Hey mak_kawa,

I have ver 4.3.1 and the beta 4.4 installed at the moment. It's not launching again, and I still can't find the HardwareAcceleration
Texyrialed
Posts: 4
Joined: August 18th, 2020, 6:16 am

Re: Rainmeter won't launch at all

Post by Texyrialed »

Balala and Alex88,

Thank you so much for the tip! I turned it on and when I restarted rainmeter it was working again!
I also found the skin that was causing the crashes. So I don't think there was something wrong with rainmeter itself, but the skin (Fountain of Colours).

Thank you everyone for helping me fix this crash :)
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 13210
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: Rainmeter won't launch at all

Post by balala »

Texyrialed wrote: August 19th, 2020, 11:14 pm I also found the skin that was causing the crashes. So I don't think there was something wrong with rainmeter itself, but the skin (Fountain of Colours).
Yes, in most cases a skin is guilty for this kind of issues.
Glad you found it.
saadms07_
Posts: 2
Joined: August 14th, 2021, 4:01 am

Re: Rainmeter won't launch at all

Post by saadms07_ »

hey i do have a similar problem. i followed all the steps. changed from active=1 to active=0. but still rainmeter is not opening. i even tried to go to safe mode by holding ctrl to get the hardware acceleration thing which u guys said but nothing is happening. can someone help me asap ?
User avatar
eclectic-tech
Rainmeter Sage
Posts: 4390
Joined: April 12th, 2012, 9:40 pm
Location: Cedar Point, Ohio, USA

Re: Rainmeter won't launch at all

Post by eclectic-tech »

Hmmm...
Do you see the Rainmeter icon in your notification area?
If you see the Rainmeter Icon, Rainmeter is running. Right-click that icon and click "Manage".
Click 'Open Log' and open the 'Version' tab. Click 'Copy to clipboard' and paste it here so we know what version you have.
rmversion.png
If you do not see the icon, or it disappears as soon as you move the mouse over it, then you have a skin that is crashing the program.
Note: If it crashes, you need the latest version to be able to start in 'Safe Mode' by holding 'Ctrl' when starting the program.
This will load the default illustro skins.
You can start loading other skins one-at-a-time, when the program crashes, you found your misbehaving skin.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
saadms07_
Posts: 2
Joined: August 14th, 2021, 4:01 am

Re: Rainmeter won't launch at all

Post by saadms07_ »

Rainmeter 4.4.0.3508 beta (64-bit)
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 13210
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: Rainmeter won't launch at all

Post by balala »

saadms07_ wrote: August 14th, 2021, 4:07 am hey i do have a similar problem. i followed all the steps. changed from active=1 to active=0. but still rainmeter is not opening. i even tried to go to safe mode by holding ctrl to get the hardware acceleration thing which u guys said but nothing is happening. can someone help me asap ?
The hardware acceleration has nothing to do with holding down CTRL when launching Rainmeter. If you can set on (or off) the hardware acceleration, Rainmeter is running. Also if you got the version of Rainmeter (as described above by eclectic-tech), also means Rainmeter is running.
So I suppose there is no skin loaded. If I am right, right click the Rainmeter icon in the Notification Area, go to Skins and in the opening submenu go to any config listed there and click any element in the submenu. The appropriate skin should open. Does it?