It is currently February 25th, 2020, 9:48 am

CORE TEMP PLUGIN

Get help with installing and using Rainmeter.
hello3000
Posts: 1
Joined: January 6th, 2020, 6:31 am

CORE TEMP PLUGIN

Post by hello3000 »

hi. how do i apply this stuff ? i tried for 1 hours and yet the thing still not on desktop
https://docs.rainmeter.net/manual/plugins/coretemp/
mak_kawa
Posts: 510
Joined: December 30th, 2015, 9:47 am

Re: CORE TEMP PLUGIN

Post by mak_kawa »

Set plugin measures and meters for display values, like this;

Code: Select all

[Rainmeter]
Update=1000
BackgroundMode=2
SolodColor=128,128,128,192

[MeasureCoreTemp]
Measure=Plugin
Plugin=CoreTemp
CoreTempType=MaxTemperature

[MeasureCPUMHz]
Measure=Plugin
Plugin=CoreTemp
CoreTempType=CpuSpeed

[MeterCoreTemp]
Meter=String
MeasureName=MeasureCoreTemp
X=5
Y=5
Text=MaxCoreTemp.: %1 deg.

[MeterCPUMHz]
Meter=String
MeasureName=MeasureCPUMHz
X=5
Y=20
Text=CPU Freq.: %1 MHz
Needless to say, don't forget to launch CoreTemp program before skin loading.
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 9758
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: CORE TEMP PLUGIN

Post by balala »

mak_kawa wrote:
January 6th, 2020, 7:20 am
Needless to say, don't forget to launch CoreTemp program before skin loading.
Or after, doesn't matter, important is that the code works only when CoreTemp app is running (in background for instance).
mak_kawa
Posts: 510
Joined: December 30th, 2015, 9:47 am

Re: CORE TEMP PLUGIN

Post by mak_kawa »

Hi balala
Yes, the skin works either before or after...:-)

hello3000, if the CoreTemp app is not launched, CoreTemp plugin returns zero values, and after the CoreTemp is launched the relevant values are shown in the skin. So "don't forget" might be an overstatement.