It is currently December 11th, 2018, 2:31 pm

Help with achieving a simple skin

Get help with installing and using Rainmeter.
xenium
Posts: 308
Joined: January 4th, 2018, 9:52 pm

Re: Help with achieving a simple skin

xenium » October 4th, 2018, 6:37 am

Jose Hidalgo wrote:@xenium : one tiny observation about this screen cap : your version seems to indicate 1°C more than balala's version (e.g. 13°C vs. 14°C). So which one is the most accurate ? :confused:
Possible causes:
-In my version, the update is 10 minutes. On the other, it's 50 minutes.
-In my version, the data source is the weather.com website.The other one uses the WXData feed from Weather.com.
Maybe the data differs slightly.

As I said in the previous post, it is best to check the data displayed by the skin, with the data displayed on the website
(the skin needs to show the same update time as the website, so the data is compared correctly !)

Uses the link in the .ini file to see your location on the website.(copy the link to the browser address bar)

Note:
Occasionally, situations may occur when the skin does not display weather icons and data.
This was the case yesterday, when there were different moments when the website did not show many locations outside the US.

So, I repeat, when you think something wrong with what the skin looks like, the first thing to do is to use the link and see what the website displays for your location
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 7155
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: Help with achieving a simple skin

balala » October 4th, 2018, 12:16 pm

xenium wrote:-In my version, the data source is the weather.com website.The other one uses the WXData feed from Weather.com.
Maybe the data differs slightly.
For sure they differs. But actually I think your skin uses Foreca.com, instead of Weather.com. This is the cause of the difference. The temperatures given by two different providers, are a bit different. However not a big difference, so probably doesn't worth to worry about it.
xenium
Posts: 308
Joined: January 4th, 2018, 9:52 pm

Re: Help with achieving a simple skin

xenium » October 4th, 2018, 12:51 pm

balala wrote: But actually I think your skin uses Foreca.com, instead of Weather.com.
No, use as provider Weather.com (website).
You can download the file using the previously posted link
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 7155
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: Help with achieving a simple skin

balala » October 4th, 2018, 1:24 pm

xenium wrote:No, use as provider Weather.com (website).
You can download the file using the previously posted link
You're right, I had a previous skin posted by you.
Then maybe indeed the update difference could be guilty?

And one more question: why have you packed a .rmskin file? This file type is already packed, so no need to pack it again.
xenium
Posts: 308
Joined: January 4th, 2018, 9:52 pm

Re: Help with achieving a simple skin

xenium » October 4th, 2018, 2:06 pm

balala wrote:And one more question: why have you packed a .rmskin file? This file type is already packed, so no need to pack it again.
I think ... from the habit! :D
User avatar
Jose Hidalgo
Posts: 29
Joined: September 7th, 2018, 4:47 pm

Re: Help with achieving a simple skin

Jose Hidalgo » October 9th, 2018, 2:24 pm

OK guys, small feedback :
- Everything seems to work at the moment,
- The skins indicate slightly different temperatures, even after a refresh of both of them. For example, now balala's skin indicates 17°C and xenium's skin indicates 19°C.
- Yes, I have already noticed a brief moment where one of the icons wasn't displayed in xenium's skin. But it only lasted until the next 10min update, so it's really not a problem for me :)
- The only real issue I have is when wanting to "edit" xenium's skin, to see the code. With balala skin I get a readable file, but with xenium skin, every character is separated from the next by a space or special character. So I get something like :

Code: Select all

ÿþ[ R a i n m e t e r ]

U p d a t e = 1 0 0 0 


[M e t a d a t a ]
... you get the idea :D Any hints on how to make it a readable / editable file ? Thanks !
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 7155
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: Help with achieving a simple skin

balala » October 9th, 2018, 2:29 pm

Jose Hidalgo wrote:- The only real issue I have is when wanting to "edit" xenium's skin, to see the code. With balala skin I get a readable file, but with xenium skin, every character is separated from the next by a space or special character. So I get something like :
Check the encoding of the file. What is it?
User avatar
Jose Hidalgo
Posts: 29
Joined: September 7th, 2018, 4:47 pm

Re: Help with achieving a simple skin

Jose Hidalgo » October 10th, 2018, 1:46 pm

Problem solved. Silly me.
It was encoded in Unicode. I just opened it with the Notepad and saved it in ANSI. No more problems.
User avatar
balala
Rainmeter Sage
Posts: 7155
Joined: October 11th, 2010, 6:27 pm
Location: Gheorgheni, Romania

Re: Help with achieving a simple skin

balala » October 10th, 2018, 1:56 pm

Jose Hidalgo wrote:No more problems.
I'm glad a such simple solution existed.
User avatar
Jose Hidalgo
Posts: 29
Joined: September 7th, 2018, 4:47 pm

Re: Help with achieving a simple skin

Jose Hidalgo » October 14th, 2018, 5:48 pm

Hey guys,

I can confirm that xenium's skin works beautifully. Kudos to you both :thumbup:

I'd like to do a really simple aeshetic change (font color). Nothing complicated, I promise !

Here's a part of the code :

Code: Select all

;= = = = = = = = = = = = = = Next 36 Hours = = = = = = = = = =  

[MeterDAY0]
Meter=String
MeasureName=MeasureDay0
Group=First3
X=140
Y=40
W=70
H=60
FontSize=8
FontColor=255,255,255,255
StringStyle=Bold
StringEffect=SHADOW
FontFace=#FontFace#
StringAlign=center
FontEffectColor=0,0,0,50
AntiAlias=1

[MeterIcon0]
MeasureName=MeasureIcon0
Meter=IMAGE
Group=First3
Path="#@#Icons"
X=113
Y=58
ToolTipTitle=DÉTAILS
ToolTipType=1
ToolTipIcon=INFO
ToolTipText=[MeasureCond0]#CRLF#Précip : [MeasurePP0][MeasurePPSymb0]
DynamicVariables=1

[MeterTEMP0]
Meter=String
MeasureName=MeasureTempTx0
MeasureName2=MeasureTemp0
MeasureName3=MeasureTempSymb0
Group=First3
X=140
Y=116
W=70
H=60
FontSize=14
FontColor=185,250,160,255
StringStyle=Bold
StringEffect=SHADOW
FontFace=#FontFace#
StringAlign=center
FontEffectColor=0,0,0,50
AntiAlias=1
Text=%2%3C
That currently displays the temperature in green ( FontColor=185,250,160,255 )

What I'd like to to is : IF MeasureName0 = "Ce soir" THEN display the temperature in red ( FontColor=205,175,180,255 ) ELSE display it in green

Any hints ? Thank you :)