It is currently December 12th, 2018, 3:26 pm

Changing layouts with time of day

Get help with installing and using Rainmeter.
BlackIshDynamite
Posts: 2
Joined: August 7th, 2018, 2:52 pm

Changing layouts with time of day

BlackIshDynamite » August 7th, 2018, 5:14 pm

I have the following code loaded into a skin in each of my layouts (it's in the .ini for the wallpaper for each layout) in an attempt to have my layout change automatically at certain times of the day. However, it does not automatically change. If I hit "refresh all" it loads the correct layout for that time of day but it's not automatic. Can anyone see where I've gone wrong?

Code: Select all

[Rainmeter]
Update=-1

[Background]
Meter=Image
ImageName=day.png
W=1536
H=864

[mHour]
Measure=Time
Format=%H
UpdateDivider=10
IfCondition=((mHour >=17) && (mHour <22))
IfTrueAction=[!LoadLayout "Evening"]
[dummy]
Meter=String
Thanks guys! :)
User avatar
ikarus1969
Posts: 303
Joined: February 28th, 2011, 3:20 pm
Location: Vienna, Austria

Re: Changing layouts with time of day

ikarus1969 » August 7th, 2018, 5:57 pm

It's the Update=-1 in the Rainmeter-section of the skin.

It means the skin is only refreshed once on load (or refresh), so the mHour measure has no chance to update and check the hour. You can remove that so your skin will check every ten seconds if time for a layout-change has come.

see docu: https://docs.rainmeter.net/manual-beta/skins/rainmeter-section/#Update
BlackIshDynamite
Posts: 2
Joined: August 7th, 2018, 2:52 pm

Re: Changing layouts with time of day

BlackIshDynamite » August 7th, 2018, 6:02 pm

So I just delete the "update=-1"? Or do i need something in it's place?
User avatar
ikarus1969
Posts: 303
Joined: February 28th, 2011, 3:20 pm
Location: Vienna, Austria

Re: Changing layouts with time of day

ikarus1969 » August 7th, 2018, 6:24 pm

you can just delete it. Then the default (Update=1000) will be used.